reklamefoto portræt

Fashion fotografering

Fashion fotografering udføres for at sælge tøj; Det er en del af den bredere reklameindustri og udnytter ønsker og forhåbninger gennem henvisning til livsstil. Som sådan er det en unapologetic appropriator af stilarter og teknikker. Dette rejser spørgsmål om betydningen af gadefotografering, hvis det omfatter modefotografering og om sin plads, også i kanon af kunst fotografering. Mens du måske i første omgang se modefotografering som anderledes, fordi det er kommercielt, måske er det snarere et godt eksempel på behovet for at contrive i alle fotografering. Ser man på mode fotografier vi spekulerer på, i hvilket omfang andre, tilsyneladende spontane, fotografier blev konstrueret.

Tanken om, at modefotografering repræsenterer en fornedrelse af mediet skal udfordres på et tidspunkt, hvor det visuelle sprog reklame har gennemsyret “høj” kunst. Under alle omstændigheder er “fanget øjeblik” i sin mangfoldighed og manipulation, grundlaget for alle fotografering.

Fashion fotografering

arbejdet i modebranchen

Måske findes kategorier af fotografering ikke kun på grund af kontekst eller emne, men på grund af behovet for definitioner inden for et medie, der har været meget ansat af amatører, teknikere og fagfolk på mange områder. Bourdieu ser, at problemer med definition i fotografering placere det uden for det kulturelle hierarki. Den “uuddannede” forbruger hans sætning føles i stand til at se og bedømme fotografier uden at skulle erhverve den form for specialviden er nødvendig for mainstream kunst. Hans opfattelse, at fotografering falder uden for “indviet kunst” forhindrer ikke dem inde forsøger at passende og / eller marginalisere det.

Fashion fotografering falder mellem kunst og kommerciel fotografi

Fashion fotografering falder mellem kunst og kommerciel fotografi. Donovan, Klein og Tillmans har arbejdet i modebranchen. Donovan, selv om hans arbejde ikke var begrænset til mode, arbejdede i den kommercielle verden. Klein og Tillmans er flyttet mellem de kommercielle og kunstverdener. Klein’s optagethed i 1950’erne med intervention i forhold til hans og under behandlingen kan ses i hans mode og gadebilleder. Han kom ind i handlingen og senere, under behandlingen, bleget og beskåret sine billeder for en meget kontrast, kornet effekt. At han var påvirket af dokumentarfilm foto og cinéma vérité er klar, men i mode skud, vérité har givet plads til biografen. Han erkendte faktisk at være påvirket af Cecil Beaton.

Selv den største og mest originale af fotografer skal reagere på den kommercielle nødvendighed. Klein’s ekstremt og naturligvis konstrueret mode fotos har en formalitet, der ikke ses i Tillmans ‘billeder. Tillmans, ligesom Klein, har gjort en masse mode arbejde, og ifølge Russell Ferguson, “alle hans forskellige typer af fotos kan vises sammen producerer en overordnet strukturel opfattelse af bylivet. Han har arbejdet gennem det seneste årti på samme tid som visse modefotografer har rettet mod en særlig realisme, der afspejler aspekter af bylivet.” Corinne Day’s fotografier af Kate Moss forårsagede en sensation i 1990’erne de var for realistiske, selv om omhyggeligt iscenesat og ikke mere “rigtige” end Mike Leigh’s film.

kunstverdenen

Accepten af fotografiet som en del af kunstverdenen fandt sted i 1960’erne, og siden da er det kommet til at fortrænge maleriet. Som et resultat, kunstnere som Cindy Sherman og Jeff Wall kan nu bringe fortælling i kunst fotografering. Deres stilarter er meget forskellige: Jeff Wall opbygge en slags realisme og Cindy Sherman arbejder inden for en fantasiverden. Vi kan se begge tilgange spejlet i moderne mode fotografering. Så jeg synes at være på vej ned på siden af mode ikke er adskilt fra mainstream fotografering; hvordan kan det være anderledes, da Tillmans vandt Turner-prisen sidste år? Mode kan betragtes som en kategori af fotografering, men det har haft et symbiotisk forhold til kunstfotografering, både gennem sine udøvere og som en afspejling af bevægelser og stilarter.

Flere artikler:

One thought on “Fashion fotografering”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.