Fotografiet er et dynamisk medie

Fotografiet er et dynamisk medie

Stærk efterspørgsel og en rigelig tilbud: at have tjent en legitim plads i kunsthistorien, er fotografering blevet et dynamisk medie med en hastigt modning og stadig mere krævende marked. I dag tegner fotografi mediet sig for 7% af de samlede globale auktionsindtægter fra samtidskunst, og auktionsomsætningen er vokset 1.300% siden slutningen af 1990’erne (+1.270% mellem 1998 og 2008) på et marked, der traditionelt domineres af maleri, skulptur og tegning.

Under krisen i 2008-2009 brugte samlere væsentligt mindre på kunst generelt, idet de købte færre malerier (salget af moderne malerier faldt med 11 % i 2008-2009 sammenlignet med 2006-2007), men de synes ikke at have reduceret deres udgifter til fotografering. Succesen med fotografering segmentet er sandsynligvis relateret til følgende faktorer: for det første, stjernen signaturer i fotografering segmentet er billigere end den moderne maleri marked, og for det andet, fotografering er en nem medium til at gemme (ideel til bulimic samlere og investorer) og er helt i harmoni med ivrig forbrug af billeder, der så meget kendetegner ånden i vor tid.

Auktionen triumvirate Christie’s, Sotheby’s og Phillip’s de Pury & Company holdt deres særlige New York Photography salg fra 6 til 8 oktober 2010. De endelige resultater var gode med tre fjerdedele af de solgte partier. Stjernerne i disse salg var et portræt af Pablo Picasso af Irving PENN ($ 182.000 på Phillip’s de Pury & Company), en genoptryk af Robert FRANK’s U.S. 90, på vej til Del Rio, Texas, der solgte for det dobbelte af sit høje skøn ($ 215.000 på Sotheby’s), Edward STEICHEN’s Wind brand, Thérèse Duncan på Akropolis ($ 115.000 på Sotheby’s), et print af Ansel Easton ADAMS ‘Grand Tetons og Snake River ($ 270.000 på Christie’s) og a daguerreotype med titlen 261. Paris Etude de plantes af Joseph Philibert GIRAULT DE PRANGEY ($195,000 at Christie’s).

Disse sekscifrede resultater blev alle genereret af “safe-bet”, “historiske” og moderne underskrifter af fotografering markedet. Ugen efter blev en række nyere fotografier solgt i London ved salget af Efterkrigs – og Samtidskunst. Andreas GURSKY spektakulære cibachrome Pyongyang IV (304,5 x 207 cm) krydsede GBP 1 million tærskel ($ 1.7m), en fordobling af sin anslåede prisklasse annonceret af Christie’s! Faktisk, da det sidst solgt i februar 2008 (på toppen af markedet), Pyongyang IV tilføjet en yderligere $ 500.000 til sin hammer pris. Disse priser var særligt opmuntrende i optakten til Photography Month i Paris.

Flere fotoartikler:

et væld af fotoudstillinger

Hvert år er Paris vært for et væld af fotoudstillinger i hele hovedstaden over en periode, der varer omkring en måned. Den centrale begivenhed på oprindelsen af denne brusk omkring stillbilleder er Paris Photo kunstmesse, som samler 120 gallerier fra 25 lande (18 til 21 November 2010).

Faktisk parisisk begivenhed er en grander version af september fotografering i Lyon og Rencontres de la photographie i Arles i løbet af sommeren. I år, for 30-årsdagen for Photography Month, vil der være mange kommercielle og ikke-kommercielle side-arrangementer, herunder udstillinger af André KERTÉSZ (Jeu de Paume, indtil 6 Februar 2011), Larry CLARK (Musée National d’Art Moderne, indtil 2 Januar 2011) og Harry CALLAHAN (Henri Cartier-Bresson Foundation, indtil 19 December 2010).

Samtidig vil der blive afholdt omkring 200 alternative udstillinger inden for rammerne af Foto-OFF-måneden, og auktionshusene forbereder sig på maratonsalg: Den 19. november vil Sotheby’s starte sagen med det første Fotosalg, og Piasa vil tilbyde gamle, moderne og moderne fotografier samme dag. Den følgende dag arrangerer Christie’s et større salg af værker fra Richard Avedon Foundation, og der vil også være to specialiserede fotograferingssalg den 21. Faktisk vil der være tusindvis af fotografier, der udbydes til salg i mindre end en uge!

One thought on “Fotografiet er et dynamisk medie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.